Hoofdrollen Beppie Melissen en Gene Bervoets in nieuwe film Nicole van Kilsdonk

Geplaatst: door Jochem Geerdink

Na haar vorige film Ventoux slaat regisseur Nicole van Kilsdonk (Patatje Oorlog) voor Oude Liefde de handen opnieuw in elkaar met scenarist Peer Wittenbols en producent The Film Kitchen, met wie ze eerder Onder Het Hart (foto boven) maakte. Vandaag kondigde distributeur September Film aan dat de hoofdrollen in dat romantisch drama worden gespeeld door Beppie Melissen (Familieweekend, Gooische Vrouwen, Tonio) en Eugene Bervoets (Spoorloos, Michiel de Ruyter). Halina Reijn, Hadewych Minis, Eva Van der Gucht, Carly Wijs, Aus Greidanus sr. en Ali Ben Horsting zijn te zien in belangrijke bijrollen.

Volgens September Film draait Oude Liefde om twee gescheiden zestigers (Melissen en Bervoets) die elkaar voor het eerst na vele jaren ontmoeten naar aanleiding van de plotse dood van hun veertigjarige zoon. In de maanden daarop laait hun oude liefde weer op. Zo raken zij én hun families verstrikt in de, vaak absurde, gevolgen van deze grote, onmogelijke liefde. Het scenario van Wittenbols zit volgens de distributeur vol met "scherpe en grappige dialogen" en "is licht van toon".

De opnames voor de film, een coproductie met het Belgische productiehuis A Private View en Omroep Max, beginnen vandaag. Oude Liefde moet in het najaar van 2017 in de Nederlandse bioscopen verschijnen.