Independence Day Sequel: ID8?

Geplaatst: door de redactie

Gezien het box office succes van Independence Day in 1996 leek het onvermijdelijk dat er een ID4x2 of zelfs ID8 zou volgen. Toch zijn we al weer zestien jaar verder. Vreemd op zich, want Roland Emmerich heeft nog nooit iets niet gesloopt, dus waarom zou hij zijn eigen nalatenschap heel houden? Maar nu...

..heeft niet regisseur Emmerich, maar producer Dean Devlin zich tegen ComingSoon opnieuw uitgelaten over een mogelijk vervolg. "Ik kan niet zeggen of het doorgaat, maar wel dat Roland en ik voor het eerst in elf jaar weer samen bezig zijn.." OK, dat is dus nog niet veel. De sequel is tenslotte altijd al een optie geweest. Hij voegt daar echter aan toe, dat ze nu voor het eerst een idee  hebben waarmee ze het origineel op de juiste manier op kunnen volgen. 

Dit, maar dan KEER TWEE!

Tien jaar terug schreef Devlin al een script voor het vervolg, maar daar was hij zelf zo ontevreden over dat hij de tekst inleverde met de woorden 'don't even read it' en zijn salaris weer netjes teruggaf. "We can't make an 'okay sequel' to Independence Day. The fans deserve better than this." Inmiddels hebben Emmerich en Devlin het idee dat ze wél uit willen gaan voeren. Maar of dat ook gaat gebeuren... In de tussentijd moeten we het komende zomer met ID4 3D doen.

Who You Gonna Call?