Indy 4-scenarist David Koepp pent ook Indy 5

Geplaatst: door de redactie

Scenarist David Koep is de derde naam die bevestigd is voor de vijfde Indiana Jones-film. Koepp pende eerder de "final draft" van de vierde Indiana Jones (het verhaal kwam van George Lucas) en werkte al regelmatig met Steven Spielberg.

Zo zette hij eerder Jurassic Park, The Lost World (Koepp kreeg in die sequel een cameo als slachtoffer van de T-Rex) en War of the Worlds voor de regisseur op papier. Hij werd vervolgens aan boord gehaald voor Indiana Jones & The Kingdom of The Crystall Skull, nadat Lucas eerder al een script van Frank Darabont (The Shawshank Redemption) had afgewezen. Daarnaast pende hij ook verschillende scripts voor regisseur Brian De Palma, zoals Carlito's Way, de eerste Mission: Impossible en Snake Eyes.

De naam van George Lucas wordt niet genoemd door Disney, dus wellicht mag de scenarist nu zelf iets bedenken. Andere credits van Koepp zijn o.a. Panic Room van David Fincher en Spider-Man van Sam Raimi. Meer recentelijk was hij verantwoordelijk voor het scenario van Jack Ryan: Shadow Recruit en onlangs schreef hij de nieuwe Robert Langdon-film voor regisseur Ron Howard. Koepp is ook zelf actief als regisseur: hij maakte thrillers als Stir of Echoes en Secret Window en het onlangs geflopte Mortdecai.