Indy reboot met Chris Pratt en... Steven Spielberg?

Geplaatst: door de redactie

Nu Star Wars weer levend is smeedt Disney ook plannen om nieuwe Indiana Jones-films te maken. En hoewel er een tijd lang sprake was van een mogelijk vijfde deel met Harrison Ford, lijkt een reboot toch waarschijnlijker. Eerder werd Chris Pratt al genoemd als mogelijke vervanger van Ford en Deadline bericht nu dat Steven Spielberg graag terug zou willen komen als regisseur....

Volgens Deadline is de terugkeer van de baard helemaal afhankelijk van de kwaliteit van het script en wat dat betreft zullen we nog een tijdje moeten wachten, want er staat momenteel nog geen letter op papier. Pratt werd in ieder geval eerder door Spielberg zelf uitgekozen om een rol te spelen in het aankomende Jurassic World en de regisseur is naar verluidt zeer gecharmeerd van de Parks and Rec-acteur. Pratt omschreef een mogelijke aanbieding van de Indy-rol eerder zelf als een "awesome opportunity".

Star-Lord in Guardians of the Galaxy werd vaak omschreven als "een nieuwe Han Solo", maar Pratt maakte er geen geheim van dat ook Indy een enorme invloed had op zijn performance in die film. De openingscène van Guardians is dan ook een bijna letterlijke hommage aan de opening van Raiders of the Lost Ark. Spielberg is net klaar met St. James Place en begint binnenkort aan The BFG. Pratt staat klaar voor een remake van The Magnificent Seven en wordt genoemd voor Passengers.