Internationale cast voor derde Robert Langdon-film

Geplaatst: door de redactie

Dat Tom Hanks en regisseur Ron Howard (Rush) terug zouden keren voor een derde film rondom de door auteur Dan Brown bedachte Robert Langdon wisten we al, maar vandaag werden dan ook de namen van de andere castleden uit de doeken gedaan. De opnamen van Inferno beginnen eind april en de film moet oktober 2016 in de bioscoop verschijnen.

De Britse Felicity Jones is de nieuwe leading lady: zij zal in de boekverfilming gestalte geven aan Dr. Sienna Brooks. Jones werd onlangs genomineerd voor een Oscar voor The Theory of Everything en zou momenteel ook in onderhandeling zijn voor een rol in een van de nieuwe Star Wars spin-off's.

De uit India afkomstige Irrfan Khan (Life of Pi) geeft gestalte aan Harry Sims, Fransman Omar Sy (Intouchables, Jurassic World) speelt Christoph Bruder en de Deense Sidse Babett Knudsen (Borgen) kruipt in de huid van Dr. Elizabeth Sinskey, het hoofd van de World Health Organization.

“Ik wil Hanks hier omringen door een internationale cast die met hun energie de levensgevaarlijke situaties en de wereldwijde bedreiging waar Langdon mee te maken krijgt nog eens kan onderstrepen", legt Howard uit. “Felicity, Irrfan, Omar, en Sidse zijn na een reeks projecten in eigen land inmiddels ook bekend in Amerika, en we kunnen niet wachten om met ze aan de slag te gaan.”

In Inferno wordt hoogleraar kunstgeschiedenis Robert Langdon (Hanks) wakker wordt in een Italiaans ziekenhuis met geheugenverlies en hoopt hij dat dokter Sienna Brooks (Jones) hem kan helpen te achterhalen hoe hij daar beland is. Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van verontrustende codes, gecreëerd door een briljante wetenschapper, een genie dat geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk 'Inferno' van Dante.

Het script voor de film is wederom afkomstig van David Koepp, die als regisseur momenteel Mortdecai in de bioscoop heeft. Brian Grazer (op de foto onder te zien met Howard) keert daarnaast terug als producent. De regisseur zelf komt binnenkort eerst nog met In The Heart of the Sea.