Internationale trailer voor biopic Trumbo

Geplaatst: door de redactie

In Engeland heeft de biopic over Dalton Trumbo inmiddels een releasedatum en dus worden we door de distributeur daar ook getrakteerd op een nieuwe trailer. Bekijk Bryan Cranston (Breaking Bad) als de controversiële scenarist.

De film van Jay Roach (Austin Powers, The Campaign, Game Change) brengt het leven en de carrière van Trumbo in kaart. Eind jaren dertig ontwikkelde hij zich tot een van de best betaalde scenaristen in Hollywood. De Amerikaanse regering maakte echter een einde aan al die weelde; Trumbo werd vanwege zijn politieke denkbeelden gebrandmerkt als communist en kwam in Hollywood op de zwarte lijst te staan. Dat weerhield hem er echter niet van om gewoon door te gaan met films schrijven onder pseudoniemen: zo won hij nog Oscars voor The Brave One en Roman Holiday.

In de cast zien we nog onder meer Louis C.K. (Louie), Michael Stuhlbarg (A Serious Man) en John Goodman (eerder met Cranston te zien in Argo). Diane Lane (Man of Steel) en Elle Fanning (Super 8) spelen zijn vrouw en dochter. Andere bijrollen zijn er nog voor onder meer Helen Mirren als Heddda Hopper en Dean O' Gorman - die in de trailer Spartacus nog even aanhaalt - als Kirk Douglas. Trumbo stond op ons lijstje met TIFF-films die wij graag een release in Nederland zouden zien krijgen en daar werd gehoor aan gegeven: de film verschijnt op 7 april bij ons in de bioscoop.