J. Kessels met Lammers en Van Huêt heeft een trailer

Geplaatst: door de redactie

Het is over acht weken de openingsfilm van het Nederlands Film Festival in Utrecht en om alvast in de stemming te komen gaf distributeur September Film vandaag de trailer voor J. Kessels vrij. De nieuwe film herenigt regisseur Erik de Bruijn met Frank Lammers en Fedja van Huêt, de hoofdrolspelers uit Wilde Mossels. De openingsfilm van het het 20e NFF in 2000.

De op de gelijknamige roman van P. F. Thomése gebaseerde film vertelt over de bizarre roadtrip van de literaire pulpschrijver Frans (Van Huêt) met zijn favoriete personage J. Kessels (Lammers). In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels’ oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar. En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze: makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf?

Lees ook ons interview met Frank Lammers over zijn regiedebuut Of Ik Gek Ben

J. Kessels, met naast Lammers en Van Huêt bijrollen van Ruben van der Meer, Romi van Renterghem, Annick Christiaens en Marc Lauwrijs, opent woensdag 23 september in het Beatrix Theater in Utrecht de 35e editie van het Nederlands Film Festival en is vanaf donderdag 1 oktober te zien in de filmtheaters.