James Cameron adviseert Schwarzenegger

Geplaatst: door de redactie

Heel wat jaren geleden verkocht James Cameron zijn Terminator-rechten en daardoor was hij nooit officieel betrokken bij de laatste twee sequels. Dat wil niet zeggen dat hij nooit met Schwarzenegger praat over de toekomst van de franchise.

Tegenover MTV vertelt Cameron dat hij onlangs Schwarzenegger nog adviseerde over de “do’s” en “dont's” van het vijfde deel, waar producenten de acteur momenteel voor proberen te strikken. “Ik probeer zo bemoedigend mogelijk te zijn”, vertelt de Titanic-regisseur. “Eerlijk gezegd vond ik dat het script meer over zijn personage moest gaan. Ik adviseerde hem ‘nee’ te zeggen tegen de film, tenzij de focus verlegd wordt naar de T-800. Ik denk dat er nog verschillende goede verhalen over dat personage verteld kunnen worden waar niemand vooralsnog aan gedacht heeft."

Arnold had destijds al twijfel over het maken van de derde Terminator, omdat hij wist dat Cameron daar niet bij betrokken zou zijn. Toen adviseerde Cameron hem: “Pak de rol gewoon aan als ze genoeg geld bieden en maak je niet druk over wat ik van de film vind."

Schwarzenegger was, ondanks dat zijn gezicht op het einde wel even te zien was, nooit officieel betrokken bij het vierde deel en gaf onlangs aan dat hij de film zelf erg ‘teleurstellend’ vond. Ook Cameron had niets met Terminator: Salvation te maken, hoewel hij de producers wel aanraadde om zijn Avatar-acteur Sam Worthington te casten.

De status van de vijfde Terminator is vooralsnog onbekend. Wel weten we dat de gloednieuwe (en steenrijke) producer Megan Ellison de film graag weer zou willen voorzien van een R-rating, in tegenstelling tot de laatste film die geclassificeerd werd met een PG-13.