James Cameron geeft zijn fanboy-mening over Terminator: Genisys

Geplaatst: door de redactie

Toch een beetje hoop voor zelfs de grootste nay-sayers? James Cameron (Aliens) mocht van Paramount een exclusieve screening van het aankomende Terminator: Genisys bijwonen om daarna voor een featurette te vertellen wat hij ervan vond. En zijn naar eigen zeggen "fanboy-mening" over Genisys is positief.

Cameron was uiteraard de maker van de originele Terminator-film uit 1984 en de sequel Judgement Day uit 1991. Met Terminator 3: Rise of the Machines en Terminator: Salvation had hij niets van doen. Tijdens Q & A's liet Cameron regelmatig weten dat de derde en vierde film het potentieel dat ze hadden wat hem betreft niet konden vervullen. Over dit vijfde deel was hij, als we aannemen dat Iron Jim gewoon integer is en hiervoor geen flinke zak geld kreeg, meer te spreken. Wat hem betreft is Genisys het "echt derde deel" in de door hem gestarte serie.

Cameron noemt Genisys "gemaakt met veel respect voor de eerste twee delen", maar prijst ook het feit dat de film een aantal verassende wendingen neemt, zowel met de tijdlijn als met de personages. In Genisys komt tijdreiziger Kyle Reese (Jai Courtney) terecht in een verleden waarin Sarah Connor (Emilia Clarke) al haar hele leven beschermd wordt door een terminator (Arnold Schwarzenegger). De film verschijnt op 9 juli in de Nederlandse bioscopen. Cameron zit zelf momenteel volop in de voorbereiding op zijn langverwachte Avatar-sequels.