Jeff Goldblum gecast in Jurassic World-sequel

Geplaatst: door Tom van Steensel

Jurassic World had al een connectie met Jurassic Park in de vorm van acteur B.D. Wong, maar voor het vervolg wordt nog een oude bekende teruggehaald. Volgens The Hollywood Reporter doet ook Jeff Goldblum weer mee in de vijfde Jurassic-film.

Goldlbum was eerder onder regie van Steven Spielberg te zien in Jurassic Park en The Lost World: Jurassic Park. Hij gaf in beide films gestalte aan wiskundige Ian Malcolm, maar ontbrak vervolgens in het derde deel, waarvoor juist Sam Neill weer werd teruggehaald. Hoe zijn personage precies in het nieuwe verhaal past is nog onbekend. Goldblum voegt zich bij een cast die al bestond uit Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, plus recente toevoegingen James Cromwell en Toby Jones. De regie is in handen van J.A. Bayona (A Monster Calls).

Het nog titelloze vervolg op Jurassic World verschijnt op 7 juni 2018 in de bioscoop. Jeff Golblum was onlangs nog te zien in Independence Day: Resurgence en duikt binnenkort op in Thor: Ragnarok. Verder zal hij volgend jaar te horen zijn in Isle of Dogs, een nieuwe animatiefilm van regisseur Wes Anderson.