Johan Nijenhuis komt met nieuwe film: Rokjesdag

Geplaatst: door de redactie

Over de casting is nog weinig bekend, maar Johan Nijenhuis begint volgende maand met de opnames van zijn nieuwe film Rokjesdag. De romantische komedie werd geschreven door Eveline Hagenbeek, die tijdens het Nederlands Film Festival in 2013 de Visser-Neerlandiaprijs kreeg voor een eerste versie van haar script.

Na kaskrakers als Costa!, Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft maken we dit keer kennis met diverse singles die op de eerste mooie lentedag van het jaar - door schrijver Martin Bril ooit gedoopt tot 'rokjesdag' - samenkomen tijdens een kookworkshop in Amsterdam. Wat volgt is een avond vol liefde, humor en intriges.

"Het is werkelijk een feestje om met Rokjesdag aan de slag te gaan", zegt Nijenhuis, die net Apenstreken heeft afgerond, in het persbericht waarin de film aangekondigd wordt. "Het is de dag waarop zelfs Nederlanders durven te flirten en een dag met een zwoele sfeer die s‘ avonds nog lang in de stad blijft hangen. In de film lopen vijf verschillende liefdeslijnen waarvan er vier op rokjesdag tot een hoogtepunt komen en één een dieptepunt van de relatie beleeft."

Rokjesdag moet volgend voorjaar in de bioscoop te zien zijn, zo maakte distributeur Entertainment One Benelux vanmorgen bekend.