Johnny Depp speelt Boston gangsterbaas

Geplaatst: door de redactie

Hij ging ondercover in Donnie Brasco, brak de wet in Public Enemies en mag zich voor zijn volgende misdaadfilm een Bostons accent meester maken. Johnny Depp is namelijk bevestigd voor de hoofdrol in Black Mass: een film over real life Boston gangster James "Whitey" Bulger.

De film wordt gebaseerd op het boek Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob en geregisseerd door Barry Levinson (Rain Man), die ooit eerder met Warren Beatty een film maakte over de Las Vegas gangster Bugsy Siegel. Whitey Bulger was jarenlang de onderwereldkoning van Boston, die in het geheim ook als informant werkte voor (of eigenlijk meer samenwerkte met) de FBI. Hij vormde dan ook de basis voor het personage van Jack Nicholson in The Departed, hoewel de echte Bulger in 2011 werd opgepakt nadat hij tien jaar op de most wanted list van de federale overheid had gestaan.

Depp en Levinson werkten eerder samen aan Donnie Brasco, hoewel Levinson die film niet regisseerde maar produceerde. Black Mass heeft verder niets te maken met het aankomende project over Whitey Bulger dat Ben Affleck en Matt Damon in de planning hebben staan. Die film wordt gebaseerd op een script door Terence Winter, bekend van The Sopranos en Boardwalk Empire, en ziet naar alle waarschijnlijkheid Damon de rol van Bulger spelen.

(VIA)