Jonathan Banks (Breaking Bad) maakt cast Roel Reinés Redbad compleet

Geplaatst: door de redactie

Met het casten van Jonathan Banks heeft Roel Reiné (Michiel de Ruyter) de cast voor zijn nieuwe film Redbad 754 na Christus compleet. De bij het grote publiek vooral van zijn rol als Mike Ehrmantraut in Breaking Bad en Better Call Saul bekende Amerikaan, speelt in het historisch epos van onze landgenoot de rol van Pepijn, de genadeloze Koning van de Franken. Een rol die Banks op het lijf geschreven lijkt, eerder al liet hij zich regelmatig van zijn slechtste kant zien.

Reiné deelde onlangs al een eerste still vanaf de set van Redbad.

Banks komt binnenkort in actie op de set in België, waar gedraaid wordt in en rond het Kasteel van Bouillon. Reiné is al enige tijd bezig met de opnames van Redbad. Zo werd al gefilmd in Denemarken en Friesland en dient het preHistorisch Dorp in Eindhoven de hele maand november als decor.

De hoofdrol in de film is voor Gouden Kalfwinnaar Gijs Naber (Aanmodderfakker), hij speelt Redbad. Verder zijn onder meer Loes Haverkort, Martijn Fischer, Teun Kuilboer, Lisa Smit, Derek de Lint, Britte Lagcher, Egbert-Jan Weber, Aus Greidanus en Huub Stapel in grote (bij)rollen te zien, maar ook Jack Wouterse, Renée Soutendijk en Mark van Eeuwen hebben een rol in Redbad. Verder strikte Reiné internationale acteurs als Daphne Wellens, Tibo Vandenborre, Gene Bervoets, Pieter Embrechts, Flor Decleir en de Deen Søren Malling (The KillingBorgen).

Reiné (uiterst links) presenteerde begin september een groot deel van zijn cast in het preHistorisch Dorp in Eindhoven.

Het door Alex van Galen geschreven Redbad moet vanaf 28 juni volgend jaar in de Nederlandse bioscopen draaien.