Kate Winslet herenigt met James Cameron voor nieuwe Avatar

Geplaatst: door Tom van Steensel

Twintig jaar na Titanic zal Kate Winslet (binnenkort naast Idris Elba in The Mountain Between Us) opnieuw te zien zijn in een film van James Cameron. De actrice mag in het vervolg op Avatar gestalte gaan geven aan een nieuw personage genaamd Ronal.

Het nog niet bekend wie Ronal precies is (en of ze tot de Na’vi behoort) en in hoeveel sequels (Cameron heeft er vier in de planning staan) Winslet mee zal spelen. Andere nieuwkomers in de cast zijn Cliff Curtis (Fear the Walking Dead) en Oona Chaplin (Game of Thrones). Daarnaast werden er een aantal nog jonge acteurs (foto onder) aan het ensemble toegevoegd, aangezien we in de vervolgfilms kennis gaan maken met de kinderen van Jake (Sam Worthington) en Neytiri (Zoe Saldana). Stephen Lang (Don’t Breathe) geeft opnieuw gestalte aan de slechte kolonel Quarich en ook Sigourney Weaver (Aliens) is weer van de partij.

Avatar 2 verschijnt op 17 december 2020 in de bioscoop. Deel drie volgt in 2021, deel vier in 2024 en deel vijf in 2025. Kate Winslet is vanaf 26 oktober te zien in de dramafilm The Mountain Betweens Us van de Nederlands-Palestijnse regisseur Hany Abu-Assad, waarin ze samen met Idris Elba een vliegtuigongeluk overleeft.