Koopal neemt regie Hazes-film over

Geplaatst: door de redactie

De film over het leven van André Hazes heeft een nieuwe regisseur. Diederick Koopal (De Marathon) neemt het stokje over van Joram Lürsen (Alles Is Liefde, Alles Is Familie), die het project niet krijgt ingepland voor 2014.

Het script voor de film, die als werktitel Bloed, Zweet & Tranen heeft meegekregen, is geschreven door Frank Ketelaar (Overspel, Vuurzee, All Stars). Hij tekende eerder samen met Kees Prins ook voor het scenario van de Hazes-musical Zij Gelooft In Mij.

Onbekend is nog wie gestalte geeft aan de in 2004 overleden volkszanger. Koopal begint in januari samen met producent Lemming Film aan de casting, waarna Bloed, Zweet & Tranen komende zomer wordt opgenomen. De release staat gepland voor het voorjaar van 2015.

Reclameman Koopal maakte eind 2012 zijn debuut als speelfilmregisseur met De Marathon, waarvoor hij afgelopen september tijdens het Nederlands Film Festival (NFF) zowel de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek als de UPC Publieksprijs in ontvangst mocht nemen. Lees hier het interview dat we met hem hadden rond de release van De Marathon.