Langs de loper bij wereldpremière Les Misérables

Geplaatst: door de redactie

In Nederland moeten we er weliswaar nog een dikke maand op wachten, maar in Odeon Leicester Square in Londen ging afgelopen woensdag de nieuwste verfilming van het tijdloze Les Misérables in wereldpremière.

Oscarwinnend regisseur Tom Hooper (The King's Speech) verzamelde voor zijn verfilming van het in 1862 (!) door Victor Hugo geschreven verhaal een ware droomcast om zich heen. Want naast Anne Hathaway (Fantine), Eddie Redmayne (Marius), Amanda Seyfried (Cosette), Russell Crowe (Javet) en Hugh Jackman (Jean Valjean) die je achtereenvolgens in onderstaand rodeloperreport ziet, nemen ook Samantha Barks (Éponine), Sacha Baron Cohen (Thénardier) en Helena Bonham Carter (Madame Thénardier) belangrijke rollen op zich.

Les Misérables verschijnt bij ons op 10 januari 2013 in de bioscoop. Vermaak je tot die tijd met de trailer, een blikje achter de schermen of vijf korte clips waarin een deel van de cast zingend te zien is. En door te klikken op de foto boven dit artikel, zie je meer foto's van de première.