Leonardo DiCaprio moet afzien in trailer voor The Revenant

Geplaatst: door de redactie

Vlak na zijn Oscarwinst voor Birdman schakelde Alejandro González Iñárritu acteurs Leonardo DiCaprio en Tom Hardy in voor het op feiten gebaseerde The Revenant. De regisseur schreef zelf mee aan het scenario van de boekverfilming. Bekijk de eerste trailer voor het actie-avontuur dat in 2016 in de bios verschijnt.

In de film volgen we de belevenissen van jager en ontdekkingsreiziger Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) die na een aanval door een beer voor dood wordt achtergelaten in de wildernis door zijn metgezel John Fitzgerald (Tom Hardy). Met alleen zijn wil als wapen, begint Glass aan een meedogenloze missie. Hij moet zich een weg zien te banen door een levensgevaarlijke omgeving, en een strenge winter en onderling strijdende stammen overleven om wraak te kunnen nemen op Fitzgerald.

Bijrollen in de film zijn er voor Domhnall Gleeson (de aankomende Star Wars-film) en Will Poulter (de aankomende It-remake). Iñárritu nam de film op in het woeste landschap van de Canadian Rockies, waar maar een paar uurtjes per dag geschoten kon worden. Na Birdman is de regisseur naar eigen zeggen "verslaafd geraakt aan experimentele films die geweldig kunnen mislukken of hopelijk iets nieuws kunnen bieden". The Revenant moet op 14 januari 2016 in de bioscoop verschijnen.