Leonardo DiCaprio trekt zich terug uit nog titelloze Jobs-film

Geplaatst: door de redactie

Opnieuw tegenslag voor de nog steeds titelloze, tweede biopic van Steve Jobs. De verfilming van de door Walter Isaacson geschreven biografie over de Apple-oprichter, moet op zoek naar een nieuwe hoofdrolspeler. Leonardo DiCaprio, die aan boord leek voor de door Danny Boyle geregisseerde film, heeft zich teruggetrokken uit het project.

Nadat Aaron Sorkin zijn script voor de film had voltooid, was Sony er veel aan gelegen snel met de opnames te beginnen. In april zag David Fincher plotseling af van de regie van de biopic. In Danny Boyle werd vervolgens snel een vervanger gevonden, maar een hoofdrolspeler is nog steeds niet aan boord.

Alles wees erop dat DiCaprio in de huid van de in oktober 2011 overleden Jobs zou kruipen. Daarmee zou hij niet alleen herenigd worden met Boyle, met wie hij in 2000 The Beach maakte, maar hoopte hij tevens opnieuw een gooi te doen naar zijn eerste Oscar. Leo trok zich echter terug en zou volgens bronnen rond de acteur zelfs een lange pauze van het acteren willen inlassen nadat hij klaar is met de opnames van The Revenant, die deze week beginnen.

Met DiCaprio out, draait de geruchtenmachine weer op volle toeren. En wordt wederom de naam van Christian Bale genoemd, de beoogde hoofdrolspeler van Fincher. Andere namen die vallen zijn die van Matt Damon, Bradley Cooper en Ben Affleck. Al lijkt die laatste voor nog meer vertraging te zullen zorgen, Affleck heeft zich net verbonden aan de thriller The Accountant.