Linda Hamilton te zien in nieuwe Terminator

Geplaatst: door Tom van Steensel

James Cameron heeft onthuld dat zijn ex-vrouw Linda Hamilton terugkeert voor de volgende Terminator. Cameron, die onlangs kritieke uitte op Wonder Woman, wil laten zien dat ook vrouwen van rond de 50 en 60 nog heldhaftig kunnen zijn in actiefilms.

Hamilton, die volgende week 61 wordt, speelde Sarah Connor in de eerste twee Terminators-films. In deel drie werd verteld dat haar personage was overleden aan leukemie en in deel vier was haar stem nog te horen op cassettebandjes van haar zoon John Connor. Hoe ze precies in de nieuwe film gaat passen is niet bekend, maar met Terminator: Genisys werd de tijdlijn van de serie sowieso flink aangepast. De volgende film moet een nieuwe trilogie inluiden. Cameron heeft met Davis S. Goyer (The Dark Knight), Charles Eglee (Dark Angel) en Josh Friendman (The Sarah Connor Chronicles) de verhaallijn al uitgedokterd. De Avatar-regisseur zal teven produceren en heeft Tim Miller (Deadpool) aangesteld om te regisseren.

Volgens The Hollywood Reporter zien Cameron en Miller de film als een rechtstreeks vervolg op Terminator 2: Judgment Day uit 1991, wat erop zou kunnen duiden dat ze de overige films uit de serie gaan negeren. Er zullen tevens nieuwe personages geïntroduceerd worden, maar Arnold Schwarzenegger (die ook terugkeert) en Hamilton moeten de link vormen met de eerste twee films. Lees ook onze terugblik op The Terminator.