Lupita Nyong'o beoogd voor Star Wars VII

Geplaatst: door de redactie

Vlak na haar Oscarwinst reist Lupita Nyong'o misschien wel af naar een galaxy far far away. Volgens verschillende bronnen heeft de actrice met J.J. Abrams gesproken en is ze dicht bij een vrouwelijke hoofdrol in Star Wars Episode VII.

Nyong'o won het beeldje eerder deze maand voor haar bijrol in 12 Years A Slave. Al voor de uitreiking zou de in Kenia opgegroeide actrice met Abrams aan tafel hebben gezeten om een rol in Star Wars te bespreken. De website Latino Review kwam als eerste naar buiten met het gerucht. Vervolgens werd door The Hollywood Reporter bevestigd dat ze inderdaad gesproken heeft met J.J. Abrams.

Adam Driver zou al in de film te zien zijn, en ook Jesse Plemons krijgt mogelijk een rol. De opnamen moeten op korte termijn beginnen. Abrams is verantwoordelijk voor het script in samenwerking met The Empire Strikes Back-scenarist Lawrence Kasdan. De eerste scriptversie werd geschreven door Michael Arndt (Toy Story 3). Episode VII moet op 18 december 2015 in de bios verschijnen.