Marwan Kenzari gecast als Jafar in Aladdin

Geplaatst: door Tom van Steensel

Vorige week was hij nog in onderhandeling voor de rol, maar nu is het dan ook echt officieel bevestigd: de Nederlandse Marwan Kenzari zal in de live-action versie van Aladdin gestalte geven aan Jafar, de doortrapte raadsman van de sultan van Agrabah.

In Nederland speelde Kenzari in films als Wolf, Hartenstraat en Bloedlink. Hij timmert echter ook al geruime tijd aan de weg in Amerika, met rolletjes in grootschalige films als Ben-Hur en The Mummy. Hij is daarnaast ook onderdeel van de ensemble cast van het aankomende Murder on the Orient Express van Kenneth Branagh. Daarin zal hij te zien zijn met onder anderen Johnny Depp en Judi Dench. Vanaf 18 augustus is Kenzari tevens te bekijken op Netflix in de film What Happened to Monday, waarin Noomi Rapace de hoofdrol speelt.

De cast van Aladdin bestaat verder nog uit Mena Massoud (de aankomende Jack Ryan-serie van Amazon) als het titelpersonage, Naomi Scott (de roze ranger in Power Rangers) als prinses Jasmine en Will Smith (Men in Black) als de geest in de lamp. Het script komt van John August (die veel films van Tim Burton schreef) en Guy Ritchie (Snatch) regisseert. Een releasedatum is er nog niet, maar de opnamen moeten binnenkort beginnen.