McConaughey schittert in eerste trailer Gold

Geplaatst: door Jochem Geerdink

Matthew McConaughey kruipt voor Gold in de huid van een mislukte zakenman die in de jungle van Borneo op de grootste goudader ter wereld stuit. Distributeur The Searchers brengt de avonturenfilm 19 januari uit in de Nederlandse bioscopen en vandaag kreeg Gold zijn eerste trailer.

Kenny Wells (McConaughey) is een mislukte zakenman die in 1989 het mijnbedrijf Bre-X Minerals opricht. Het bedrijf komt maar niet van de grond tot Kenny samen met geoloog Michael Acosta (Édgar Ramírez) een stuk land koopt in het midden van de jungle van Borneo. Na maanden van tegenspoed vinden ze uiteindelijk goud: volgens de eerste meting gaat het om ruim 56,6 miljoen gram, daarna blijkt het om 850 miljoen gram te gaan. Uiteindelijk wijst onderzoek zelfs uit dat ze de grootste goudader ter wereld hebben ontdekt, met niet minder dan 1,9 miljard gram aan goud. Wall Street gaat uit zijn dak en Kenny Wells ziet de waarde van zijn bedrijf stijgen tot 6,5 miljard dollar. Een wonder, zo lijkt het...

Stephen Gaghan (Syriana, Traffic) tekende voor de regie van Gold, waarin naast McConaughey en Ramirez ook Bryce Dallas Howard, Corey Stoll en Rachael Taylor een voorname rol hebben. De film wordt nu al vaak genoemd als kanshebber op eremetaal tijdens het komende Award Season. Niet heel vreemd gezien het groot aantal Oscarwinnaars en -genomineerden in cast en crew.