Men In Black reboot in de maak bij Sony

Geplaatst: door de redactie

De laatste keer dat er beweging zat in de Men In Black-franchise werd er gesproken over een mogelijke cross-over met de Jump Street-films. Nu is duidelijk geworden hoe Sony ook de serie zelf weer nieuw leven in wil blazen.

Producenten Walter Parkes en Laurie MacDonald onthulden tegenover THR dat er achter de schermen bij Sony volop gewerkt wordt aan wat een nieuwe Men In Black-trilogie moet worden. Ze vertelden ook dat het onwaarschijnlijk is dat Will Smith - die eerder de sequel op Independence Day afsloeg - nog deel uit zal maken van de serie. Parkes en MacDonald refereerden verder niet aan eventuele cross-over met 21 Jump Street. Die mogelijkheid werd eerder door de makers naar voren geschoven als idee om zo de draak te steken met de Hollywood-trend van "cinematic universes".

 

De originele Men in Black-trilogie werd geregisseerd door Barry Sonnenfeld (The Addams Family). Smith was in alle drie de films te zien met Tommy Lee Jones en kreeg in het derde deel - dat financieel het meest succesvol was - ook gezelschap van Josh Brolin als jongere versie van het personage van Jones. De specials effects in de serie werden verzorgd door Rick Baker, die onlangs met pensioen ging. De drie films brachten samen wereldwijd ruim anderhalf miljard dollar op.