Midnight Special opent Imagine Film Festival

Geplaatst: door de redactie

Het 32ste Imagine Film Festival staat van 14 t/m 24 april in EYE Amsterdam en wordt op donderdag 14 april geopend met het Amerikaanse Midnight Special. Diezelfde avond zal de Koreaanse actiefilm Veteran de openingsfilm zijn die toegankelijk is voor het reguliere publiek. Om het festival af te sluiten draait op zondag 24 april de Noorse rampenfilm The Wave.

Midnight Special werd geregisseerd door Jeff Nichols (Mud, Take Shelter) en heeft rollen voor Michael Shannon, Joel Edgerton en Kirsten Dunst. De film had zijn wereldpremière in februari in de competitie van het filmfestival van Berlijn. De sci-fi thriller draait om een vader Roy (Shannon) en zijn achtjarige zoontje Alton (Jaeden Lieberher). Het jongetje beschikt over speciale krachten en daarom slaat het gezin op de vlucht voor een religieuze sekte, de lokale poltitie en zelfs de FBI. Bekijk hier de trailer voor de film.

De publieksopening is de Koreaanse actiefilm Veteran van Ryoo Seung-wan, vorig jaar een groot kassucces in eigen land. De eigenzinnige rechercheur Seo Do-cheol vermoedt dat de dood van een bevriende vrachtwagenchauffeur geen zelfmoord is, zoals de officiële lezing wil. Zeer waarschijnlijk zit de steenrijke industrieel Jo Tae-oh erachter. Diens advocaten doen alles om het onderzoek van Do-cheol tegen te werken. Maar die laat zich niet intimideren. De film combineert actie met humor en slapstick.

Het festival wordt afgesloten door de Noorse rampenfilm The Wave, waarin een geoloog in een klein fjordendorpje vermoedt dat een overhangende klif wel eens in het fjord zou kunnen storten, wat een allesvernietigende tsunami zou veroorzaken. De film was een reusachtig succes in Noorwegen en is gemaakt in de traditie van Steven Spielberg en Roland Emmerich. The Wave heeft nog geen release- datum. Midnight Special verschijnt op 12 mei in de bios en Veteran komt op 26 mei uit op blu-ray en dvd.