Mijnwerkersdrama The 33 heeft nieuwe trailer

Geplaatst: door de redactie

Het was één van de grootste nieuwsverhalen van 2010; de ramp in Chili waarbij drieëndertig mijnwerkers negenenzestig dagen ondergronds vast kwamen te zitten. Bekijk Antonio Banderas en Rodrigo Santoro in de trailer van The 33.

Banderas geeft gestalte aan mijnwerker Mario Sepulveda, die inmiddels beter bekend staat onder zijn bijnaam Super Mario. Het script voor The 33 werd geschreven door onder meer Craig Borten (Dallas Buyers Club) en Michael Thomas (The Devil’s Double), die daarvoor nauw samenwerkten met zowel de reddingswerkers als de mijnwerkers. De basis van het scenario wordt gevormd door het boek Deep Down Dark, geschreven door Los Angeles Times-journalist Hector Tobar. De regie was in handen van Patricia Riggen (Under the Same Moon).

De film werd op locatie geschoten in verschillende nog werking zijnde mijnen in Colombia en Chili. The 33 moet de persoonlijke en emotionele verhalen van alle betrokkenen laten zien en maakt ook gebruik van de echte nieuwsbeelden van vijf jaar geleden. In oktober 2010 werd de reddingsactie (online en op televisie) door een recordbrekend aantal mensen bekeken. Wanneer de film in de Nederlandse bioscopen verschijnt is nog niet bekend.