Miljoenste bezoeker voor Skyfall

Geplaatst: door de redactie

Ook in de derde week na release blijft Skyfall het extreem goed doen in de Nederlandse bioscopen. Het 23e filmavontuur van geheim agent James Bond trok afgelopen weekend zijn miljoenste bezoeker.

Ondanks dat het afsluitende Breaking Dawn - Part 2 uit de populaire vampierenreeks The Twilight Saga met een box office van bijna 1,25 miljoen een zeer goed openingsweekend kende, staat op 007 momenteel geen maat. Skyfall harkte afgelopen dagen een kassaomzet van iets meer dan twee miljoen euro binnen en doorbrak daarmee de tien miljoen euro grens.

De omzet van de twee bovenste films in de Bioscoop Top 10 (zie rechterkolom) staat in geen enkele verhouding tot de rest van de lijst. De uitstekende Nederlandse film De Marathon blijft weliswaar prima meedoen bovenin - het zakt van 2 naar 3 in de lijst -, de omzet van 177.300 steekt schril af bij de opbrengst van Skyfall en Breaking Dawn - Part 2 (foto onder).

Nieuwkomers in de lijst zijn verder Sinister op plekje vier en Amour op de zesde positie. Opvallend genoeg slaagde Lawless er niet in een plekje in de Top 10 te bemachtigen.

Wolff Camera aan de Oudegracht in Utrecht verwelkomde afgelopen zaterdagavond de miljoenste bezoeker van Skyfall, dat op woensdag 30 oktober in roulatie ging. De gelukkige was Spiers, Paul Spiers. Hij mag een jaar gratis naar alle releases van Sony Pictures en ontving daarnaast een tas vol Bond-cadeautjes.