Minions - The SpinOff

Geplaatst: door de redactie

De Minions, iedereens favoriete gele mannetjes uit Despicable Me, krijgen een eigen film. Ze waren al aangekondigd weer aan te treden in de sequel, het treffend getitelde Despicable Me 2, maar zullen ook in een eigen verhaal op gaan draven. Dat meldt Deadline

De gele mannetjes, die behalve een aandeel in het aanstaande vervolg ook een rol spelen in een gloednieuwe 3D-attractie in Universal Studios Orlando, krijgen ergens 2014 hun eigen film, die vooralsnog geen titel heeft. Wel is bekend dat het een losstaand verhaal zal worden, waarin nieuwe personages geïntroduceerd worden maar ook ruimte is voor bekende gezichten. Centraal staat de interactie tussen de kleine druktemakers en De Mensen, en het script ligt al klaar.

De regie van de spin-off is in handen van Kyle Balda (The Lorax) en Pierre Coffin (Despicable Me) die beiden gaan regisseren. Het script is geschreven door Brian Lynch, die al eerder een spin-off pende in de vorm van Puss in BootsDespicable Me 2 staat gepland voor juli 2013, de Minions-film volgt een zomer later. Zie je door de spin-off- en sequel-bomen het bos niet meer? Check ons achtergrondstuk!

Het nieuws komt net nadat Dreamworks een spin-off aankondigde voor Madagascar en nu is het alleen nog wachten tot Scrat uit Ice Age een eigen film krijgt van Fox. Despicable Me 2 (met stemmen van Steve Carell en Al Pacino) gaat in de zomer van 2013 in première.