Nederlandse trailer voor The Sea of Trees

Geplaatst: door de redactie

Good Will Hunting-regisseur Gus van Sant regisseerde Oscarwinnaar Matthew McConaughey (voor Dallas Buyers Club), Naomi Watts (vanaf deze week naast Jake Gyllenhaal te zien in Demolition) en Ken Watanabe (Godzilla) in The Sea of Trees, een aangrijpend drama over het beroemde Japanse zelfmoordbos dat die bijnaam draagt en recent ook het decor was voor de horrorfilm The Forest. De film van Van Sant krijgt bijna een jaar na de première tijdens het filmfestival van Cannes ook een Nederlandse release. Bekijk, na de door Watanabe ingeleide Japanse trailer, nu ook een Nederlands ondertitelde trailer van de film.

The Sea of Trees is een ontroerend verhaal over de destructieve, verlossende en genezende werking van liefde. Het eens zo gelukkige huwelijk van Arthur Brennan (McConaughey) en zijn vrouw Joan (Watts) is op een dieptepunt beland wanneer het noodlot toeslaat. Verdoofd door verdriet reist Arthur af naar een mysterieus bos aan de voet van de Japanse berg Fuji, beter bekend als The Sea of Trees, waar men komt om na te denken over het leven en de dood.

Hier ontmoet Arthur de letterlijk en figuurlijk verdwaalde Takumi Nakamura (Watanabe). Niet in staat om Takumi aan zijn lot over te laten begint Arthur met zijn laatste energie aan een tocht om hem veilig naar de bewoonde wereld terug te laten keren. Hun zoektocht naar een uitweg wordt een reis van reflectie en overleving waarin Arthur opnieuw verbinding vindt met zijn vrouw. Vanaf 12 mei in de Nederlandse filmtheaters.