Netflix strikt Adam Sandler voor vier exclusieve films

Geplaatst: door de redactie

Netflix blijft zijn activiteiten verder uitbreiden en spotten met oude filmwetten. Werd eerder deze week bekend dat het bedrijf zich ook in de bioscoopdistributie mengt, vandaag laat Netflix weten een deal te hebben gesloten met Adam Sandler. De komende vier nieuwe films van de komiek zullen exclusief op de streamingdienst te zien zijn.

Happy Madison Productions, het productiehuis van Adam Sandler, zal samen met Netflix vier nog te bepalen projecten ontwikkelen die vervolgens exclusief hun première beleven op de streamingdienst die inmiddels in zo'n vijftig landen actief is. Sandler zal de vier films niet alleen produceren, maar ook de hoofdrol spelen.

"Toen deze aardige mensen naar me toe kwamen met het aanbod om vier films te maken, zei ik direct 'ja' en wel om één reden en één reden alleen... Netflix rijmt op Wet Chicks", grapt Sandler in een door Netflix uitgestuurd persbericht.

"We merken dat de films met Adam erg geliefd zijn op Netflix, mensen kijken ze steeds opnieuw", laat chief content officer Ted Sarandos weten in dezelfde persverklaring. "Zijn aantrekkingskracht is niet leeftijds- of plaatsgebonden. Jong en oud hebben wel een favoriete Adam Sandler film, of favoriete uitspraak."

Onduidelijk is nog wat deze deal betekent voor de samenwerking tussen Sandler en Sony Pictures, sinds lange tijd distributeur van zijn films. Netflix heeft al wel laten weten dat Sandler kan beschikken over budgetten die vergelijkbaar zijn met die van de grote studio's. Meestal gaat dat om bedragen van rond de tachtig miljoen dollar, al had Sandler voor zijn laatste, door Warner Bros. uitgebrachte, bioscoopfilm Blended met veertig miljoen aanzienlijk minder te besteden. 

Het nieuws van de samenwerking met Sandler komt amper twee dagen nadat Netflix liet weten volgend jaar ook de overstap naar de bioscoop te willen maken. Eind augustus moet Crouching Tiger, Hidden Dragon II: The Green Legend, het vervolg op de film van Ang Lee uit 2000, tegelijkertijd op Netflix en in IMAX bioscopen in première gaan. Bioscoopeigenaren reageerden woest op die aankondiging. Zij zien niets in het plan en hebben al aangegeven de film niet te zullen vertonen.