Nieuwe Bond in november 2019

Geplaatst: door de redactie

Een titel heeft de film nog niet, er is ook nog geen script, onduidelijk is wie gaat regisseren én of Daniel Craig überhaupt terugkeert als 007. Maar een officiële releasedatum heeft Bond 25 wel alvast gekregen: vrijdag 8 november 2019, in Nederland waarschijnlijk een dag eerder. Dat hebben producenten Metro-Goldwyn-Mayer en Eon Productions bekendgemaakt.

De laatste tijd worden geruchten dat de nu 49-jarige Craig nog één keer terugkeert als de Britse spion sterker. In interviews na de release van Spectre vertelde de Engelsman klaar te zijn met zijn rol als de door Ian Fleming verzonnen geheim agent van MI6, maar daar zou Craig nu van zijn teruggekomen.

De producenten van James Bond willen verder nog niks kwijt over cast en regisseur, behalve dat deze op een later moment bekend worden gemaakt. Volgens Daily Mirror hoopt producente Barbara Broccoli verder zangeres Adele over te halen om, na haar Oscarwinnende nummer voor Skyfall, opnieuw de titelsong voor de jubileumeditie te verzorgen.

Het door Sam Mendes geregisseerde Spectre verscheen in november 2015. Het is niet ongebruikelijk dat er vier jaar zit tussen twee Bondfilms, dat gebeurde eerder ook al tussen Die Another Day met Pierce Brosnan en Casino Royale, de eerste film met Craig als Bond. Ook tussen Quantum of Solace en Skyfall zat vier jaar. De langste periode tussen twee 007-films was liefst zes jaar: tussen de release van License to Kill in 1989 en het in 1995 verschenen GoldenEye.