Nieuwe Spielberg / Hanks film heet Bridge of Spies

Geplaatst: door de redactie

Sinds Lincoln hebben we niets meer van Steven Spielberg gezien, maar zijn nieuwe project zit inmiddels in kannen en kruiken. De film ging een tijdje door het leven als "untitled Tom Hanks / Steven Spielberg cold war thriller", heette daarna St. James Place, maar zal nu worden uitgebracht op Bridge of Spies. Op 15 oktober van dit jaar komt de film naar Nederland.

Hanks, in na Saving Private Ryan, Catch Me If You Can en The Terminal alweer zijn vierde film met Spielberg, speelt de rol van James Donovan, een advocaat uit Brooklyn die zich plots in het middelpunt van de koude oorlog bevindt. Hij wordt door de CIA op een bijna onmogelijke missie gestuurd; het leiden van de onderhandelingen om twee in Rusland gevangen genomen U-2 piloten weer op vrije voeten te krijgen. De thriller / dramafilm is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Matt Charman (Suite Francaise) pende het scenario met hulp van Joel en Ethan Coen (Fargo, Inside Llewyn Davis). Amy Ryan (Birdman) geeft gestalte aan de vrouw van Hanks, Mark Rylance (ook door Spielberg gecast als The BFG) is een KGB-agent die door hem wordt verdedigd en andere bijrollen zijn er voor Scott Sheperd (Side Effects), Sebastian Koch (Zwartboek) en Alan Alda (The Aviator).

John Williams zou de muziek voor de film componeren, maar moest wegens problemen met zijn gezondheid afzeggen. Iets dat dit nieuws van gisteren mogelijk in een ander daglicht zet. Zijn vervanger is de in totaal voor acht Oscars genomineerde Thomas Newman (Saving Mr. Banks, The Second Best Exotic Marigold Hotel). Williams hoopt op een spoedig herstel, zodat hij binnenkort opnieuw met Spielberg kan werken aan de muziek voor het eerdergenoemde The BFG.