Nieuwe teaser trailer voor Dunkirk

Geplaatst: door Tom van Steensel

De maker van Memento en The Dark Knight komt met een oorlogsfilm. In sommige IMAX-zalen in Amerika waren voor aanvang van Rogue One al zeven minuten uit Dunkirk te zien, wij moeten het voorlopig nog even doen met de nieuwe teaser.

Dunkirk speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en opent op het strand van het plaatsje Duinkerke, waar duizenden soldaten uit onder meer Groot-Britannie zijn ingesloten tussen de zee en de vijand. Regisseur Christopher Nolan schreef zelf het scenario voor zijn nieuwe film en castte een heleboel jonge acteurs, zoals Fionn Whitehead (Him), Jack Lowden (’71) en Aneurin Barnard (Citadel). Daarnaast koos hij nog een aantal bekende – en veelal Britse – acteurs, zoals Mark Rylance (Bridge of Spies), Kenneth Branagh (Valkyrie), Cillian Murphy (Inception) en Tom Hardy (The Revenant). Vreemd genoeg ontbreek Michael Caine in dat rijtje.

De film werd gedeeltelijk opgenomen in Nederland en heeft met Hoyte van Hoytema, die eerder Interstellar schoot voor Nolan, ook een Nederlandse cinematograaf. Dunkirk verschijnt op 20 juli in de bioscoop.