Nieuwe trailer voor 300: Rise of an Empire

Geplaatst: door de redactie

Weinig personages overleefden het origineel, maar de strijd tussen de Grieken en de Perzen gaat onverminderd door in de sequel 300: Rise of an Empire. Bekijk een nieuwe trailer voor het door Zack Snyder geproduceerde actiespektakel.

Het tweede deel is wederom gebaseerd op het werk van Frank Miller (Sin City) en verplaatst een groot deel van de actie naar zee. Lena Headey is terug als Queen Gorgo en vers Grieks bloed is er in de vorm van Themistokles (Sullivan Stapleton), een generaal die het opneemt tegen de Perzische troepen van Xerxes (Rodrigo Santoro, poster hieronder). Nieuw aan de kant van de Perzen is femme fatale Artemesia, de commandant van de Perzische vloot die gespeeld wordt door voormalig Bond-girl Eva Green.

Zack Snyder heeft het al heel lang druk met Superman (en sequel) en deed dus een stapje terug als regisseur. Hij is nog wel betrokken als producent en co-scenarist. Op de regiestoel zit nu Noam Murro, een nog vrij onbekende Israelische filmmaker die daarvoor vooral succesvol was in de reclamewereld. 300: Rise of an Empire verschijnt bij ons op 6 maart in de bioscoop. Bekijk hier een vorige trailer.