Ook Voogd, Hensema en Scholten van Aschat in Knielen Op Een Bed Violen

Geplaatst: door de redactie

Acht jaar lang probeerde NL Film de verfilming van Jan Siebelinks bestseller Knielen Op Een Bed Violen van de grond te krijgen. Dat uithoudingsvermogen betaalt zich nu eindelijk uit, volgende maand beginnen de opnames van de gelijknamige film. 

Hensema als Johnny Kraaijkamp sr. in Bloed, Zweet & Tranen.

Naast de drie jaar geleden al aangekondigde hoofdrolspelers Barry Atsma en Noortje Herlaar krijgen ook Willem Voogd (Mees Kees, Feuten Het Feestje), Gijs Scholten van Aschat (Doodslag, De Poel) en Marcel Hensema (De Marathon, Bloed, Zweet & Tranen) een rol in de boekverfilming. Dat maakten NL Film en distributeur September Film vandaag bekend.

Willem Voogd is vooral bekend van de drie Mees Kees-films.

Ben Sombogaart (De Storm, Isabelle, Koning van Katoren) verfilmt een scenario van Hugo Heinen (Stella's OorlogNova Zembla). Eerder waren Paul Verhoeven en zijn vaste scenarist Gerard Soeteman aan het project verbonden, maar zij haakten om onduidelijke redenen af. "We hebben bijna acht jaar aan het scenario en de film gewerkt", stelt producent Alain de Levita in een persbericht. "Ik ben heel blij dat we nu eindelijk de film gaan draaien en één van de grootste boeken uit de hedendaagse literatuur op het witte doek gaan vereeuwigen." 

Noortje Herlaar in de televisieserie Ramses.

Siebelink baseerde zijn begin 2005 verschenen roman, waarvoor hij datzelfde jaar de AKO Literatuurprijs kreeg, deels op zijn eigen jeugd in een streng protestants gezin. De film vertelt het verhaal van een liefdevolle man en vader (Atsma) die in handen valt van een extreem orthodox-protestantse sekte. Hij offert alles en iedereen op aan dit geloof, waaronder zijn bedrijfje en het respect van zijn jongste zoon. Maar nooit verliest hij de liefde van zijn vrouw (Herlaar).

Knielen Op Een Bed Violen moet begin volgend jaar in de bioscoop verschijnen.