OS 2012: De Danny Boyle Show

Tags: Danny Boyle

Geplaatst: door de redactie

Vanavond gaan de Olympische Spelen van 2012 van start. Althans, officieel. Sommige sporten zijn al begonnen. Het type sport dat nu alvast wat kijkers moet scoren, voor er straks daadwerkelijk iets te zien is. Vrouwenvoetbal, bijvoorbeeld. En KogelStootBerinnen. 

Om de overweldigende Pekinese Show van 2008 te overtreffen, moet het Britse Rijk terug naar een tijd dat het daadwerkelijk nog iets te zeggen had in de wereld. Omdat Doc Brown met andere dingen bezig is, en tijdreizen sowieso een onwaarschijnlijkheid lijkt (waar blijven anders die mannetjes uit de toekomst? HÈ?), heeft de Engelse koning een andere troef ingeschakeld: Danny Boyle. 

Met Stephen Daldry aan zijn zijde verzorgt hij vanavond een volgens ingewijden zeer verrassende -om niet te zeggen spectaculaire- show (Empire mocht woensdag al bij de rehearsal zijn), die in het teken staat van de sporters in het bijzonder en De Mensen in het algemeen, en niet de elite zoals de prijs van de stadionkaartjes doet vermoeden. 

Vanaf 21u lokale tijd kun je voor Mr. Slumdog Millionaire's openingsshow gaan zitten; Nederland 1 zal het vanaf tien voor tien uit gaan zenden. Wat te verwachten? Wereldartiesten, een grote show vol 'ooooh', 'aaaah' en 'LOL' met een Britse inslag, en zo'n 10.000 topsporters uit bijna net zoveel landen. De totale show heeft een cast van 15K geschminkte figuranten en atletische hoofdrolspelers, heet Isles of Wonder en is gebaseerd op The Tempest van Shakespeare. Give it a go!