Oscar Snubs 2012 - een compilatie

Geplaatst: door de redactie

Zoals ieder jaar na de Oscars valt er weer voldoende op te merken op de keuzes die wel of niet gemaakt zijn. Films die hadden moeten winnen, films die niet hadden moeten winnen, en films die toch op z'n minst met wat meer aandacht aanwezig hadden mogen zijn.

Nu is het natuurlijk niet zo dat de Academy altijd gelijk/ongelijk* heeft, en dat het uiteindelijk het beste aan hen/een ander* overgelaten kan worden, maar je kunt je in algemene zin wel eens afvragen hoe het komt dat zoveel publieksfavorieten (zoals 'recent' Goodfellas, The Shawshank Redemption, Pulp Fiction, Saving Private Ryan, The Social Network, Inception, Harry Potter, Drive) naast belangrijke prijzen grepen, of in het geheel niet in aanmerking kwamen, terwijl films als Shakespeare in Love met beeldjes bedolven worden (*kiest u zelf maar).

Bij Joblo vonden ze dit jaar weer van alles mis aan de winnaars, zeker gezien het lijstje dat niet genomineerd werd en dat volgens hen zeker wél verdiende. We zeggen niet dat we het eens zijn met alle keuzes in onderstaande filmpje, of dat er vannacht 'verkeerde' winnaars gekozen zijn, maar het is in ieder geval mooi dat er iemand de moeite genomen heeft diverse films van het afgelopen jaar alsnog met een eigen nominatie te eren. 

Uiteraard ook Drive, onze favoriet voor 2011, in het overzicht