The Paradise Suite is Nederlandse Oscar inzending

Geplaatst: door de redactie

Geen Michiel de Ruyter, De Surprise of Bloed, Zweet & Tranen. The Paradise Suite is dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars. Dat heeft de selectiecommissie vanmiddag bekendgemaakt. De prent die hopelijk mee mag dingen naar de Oscar voor beste niet-Engelstalige film moet - in tegenstelling tot de eerdergenoemde films - nog in de bioscoop gaan verschijnen. Vanaf 29 oktober is hij te zien.

 

Je hebt waarschijnlijk nog nooit van de nieuwe film van Joost van Ginkel (170Hz) gehoord, maar dat is niet zo heel vreemd. The Paradise Suite beleeft pas tijdens het Toronto International Film Festival (TIFF), dat eind deze week begint, zijn wereldpremière. Vervolgens krijgt de film met onder meer Raymond Thiry, Sigrid ten Napel en Victoria Koblenko op 26 september zijn Nederlandse première tijdens de 35e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht.

The Paradise Suite is een rauw-poëtische mozaïekvertelling waarin de verschillende personen, die al dan niet vrijwillig in Amsterdam zijn neergestreken, ogenschijnlijk weinig met elkaar gemeen hebben behalve hun buitenlandse afkomst. Maar liefde en vriendschap blijken bindende factoren, die het lot in een harde maatschappij doen kantelen en hoop aan de horizon doen gloren.

In januari wordt duidelijk of The Paradise Suite, dat door de selectiecommissie werd verkozen uit totaal 28 aangemelde films, ook daadwerkelijk genomineerd wordt. Op 28 februari worden vervolgens de Academy Awards uitgereikt.