Paramount vindt regisseur voor sequel World War Z

Geplaatst: door de redactie

Met Juan Antonio Bayona (foto boven) heeft Paramount de gewenste regisseur gevonden voor de sequel van zombiefilm World War Z. De Spanjaard heeft ervaring met rampenfilms, zo was hij verantwoordelijk voor tsunamidrama The Impossible (foto hieronder). Daarnaast regisseerde Bayona het door Guillermo Del Toro geproduceerde El Orfanato (The Orphanage), dat in 2008 in de Nederlandse bioscopen te zien was.

Onduidelijk is nog waar de tweede film over gaat, Bayona moet nog op zoek naar schrijvers voor de sequel. Wel heeft hij inmiddels gesproken met Pitt, die met zijn productiemaatschappij Plan B waarschijnlijk ook de tweede film zal produceren. Een releasedatum is op dit moment nog niet bekend.

World War Z was afgelopen zomer een heuse hit, ondanks de vele problemen die de productie kende. Zo waren er talloze reshoots en sneuvelden vele scènes in de montageruimte. Niet alleen aan de box office was de film met Brad Pitt als UN-medewerker Gerry Lane succesvol, ook recensenten waren vol lof over de adaptatie van Marc Forster. Hij regisseerde de eerste film gebaseerd op het boek van Max Brooks.