Poster en nieuwe trailer voor The Theory Of Everything

Geplaatst: door de redactie

Er zijn eigenlijk meer voorbeelden van minder geslaagde, dan echt goede biopics. The Theory Of Everything, de film gebaseerd op het leven van de briljante Britse natuurkundige Stephen Hawking, lijkt tot die laatste categorie te gaan behoren. Het toch wat onconventionele liefdesverhaal werd vorige maand bijzonder goed ontvangen tijdens het filmfestival van Toronto en ook de tweede trailer belooft een interessante film.

Uitgangspunt van de door James Marsh (Shadow Dancer, Man On A Wire) geregisseerde film zijn de memoires Travelling to Infinity: My Life with Stephen van Hawkings ex-vrouw Jane. Zij wordt in de film gespeeld door Felicity Jones, die op de universiteit van Cambridge als een blok valt voor de positief ingestelde, grappige en charmante Hawking (Eddie Redmayne). Zelfs wanneer de briljante natuurkundige op jonge leeftijd getroffen wordt door ALS, in een rolstoel belandt en uiteindelijk zelfs zijn spraakvermorgen verliest, blijft hij optimistisch ingesteld. 

In onderstaande, tweede, trailer zien we niet alleen de ontluikende liefde tussen Stephen en Jane, maar ook hoe Redmayne (My Week With Marilyn, Les Misérables) op overtuigende wijze het lichamelijk verval van Hawking speelt. Ondersteund door het prachtige nummer 'Heavenfaced' van The National.

Voor de hele film moeten we nog wel even geduld hebben, The Theory Of Everything gaat 15 januari 2015 uit in de Nederlandse bioscopen.