Poster en trailer voor Pawn Sacrifice

Geplaatst: door de redactie

Vlak na het fantastische The Dark Horse zit er weer een film over schaken aan te komen. Tobey Maguire (Spider-Man, The Great Gatsby) speelt de legendarische schaker Bobby Fischer in de biopic Pawn Sacrifice. Bekijk de allereerste trailer.

Pawn Sacrifice speelt zich af ten tijde van de Koude Oorlog wanneer de rivaliteit tussen Amerika en de Sovjet Unie op het kookpunt zit. En schaker Bobby Fisher (Maguire) komt daar middenin te zitten wanneer hij de beste schaker uit het oostblok Boris Spassky (Liev Schreiber uit Ray Donovan - eerder ook al te zien als Rus in Salt) uitdaagt. Pawn Sacrifice heeft verder bijrollen voor Peter Sarsgaard (Jarhead), Robin Weigert (Calamity Jane in Deadwood) en Michael Stuhlbarg (A Serious Man, Boardwalk Empire).

De film werd geregisseerd door Edward Zwick - de man die in de jaren tachtig Denzel Washington naar zijn eerste Oscar regisseerde in Glory en daarna nog films als Legends of the Fall, Courage Under Fire en Blood Diamond afleverde. Recentelijk werd hij aangetrokken als regisseur van de Jack Reacher-sequel. Pawn Sacrifice heeft ook al een releasedatum; vanaf 8 oktober is de film in Nederland te zien.