Proloog Alien: Covenant onthult de nieuwe crew

Geplaatst: door Tom van Steensel

In plaats van een nieuwe trailer gaf Fox een proloog op Alien: Covenant vrij. Daarin zien we hoe de crew van het schip de Covenant het gezellig maakt, vlak voordat ze aan hun ruimtereis beginnen. Het filmpje werd geregisseerd door Ridley Scotts zoon Luke Scott, die onlangs zijn regiedebuut maakte met Morgan.

De vrouwelijke hoofdrol in Alien: Covenant ging naar Katerine Waterson (Inherent Vice) en ook Billy Crudup en Michael Fassbender zijn te zien. In het filmpje geeft Fassbender gestalte aan de nieuwe androïde Walter, hoewel hij straks ook weer in de synthetische huid kruipt van David, zijn personage uit Prometheus. De proloog onthult ook de personages van Danny McBride, onlangs aangekondigd als scenarist van een andere bekende horror-franchise, en James Franco. Daarnaast is er een kleine knipoog naar de legendarische sterfscène van de onlangs overleden John Hurt in het originele Alien uit 1979.

In Alien: Covenant ontdekt de crew van de Covenant een op het eerste gezicht paradijselijke wereld, die toch een stuk gevaarlijker blijkt dan in eerste instantie gedacht. Bekijk ook de red-band trailer. De film van Ridley Scott is vanaf 18 mei te zien in Nederland.