Reiné komt met vervolg op Hard Target

Geplaatst: door de redactie

Roel Reiné is bezig met de voorbereidingen voor een vervolg op Hard Target, de actiefilm uit 1993 met Jean-Claude van Damme in de hoofdrol. De Nederlandse regisseur is momenteel druk met de casting voor de sequel die hij in oktober en november wil draaien in Thailand, zo heeft de Eindhovenaar laten weten. John Woo, de regisseur van het eerste deel (op de foto hieronder met Van Damme), is bij het project betrokken als producent.

 

Reiné, begin dit jaar succesvol in de Nederlandse bioscopen met Michiel de Ruyter, zei eerder nog dat hij even geen sequels meer wilde maken. "Maar tegen dit project kon ik geen 'nee' zeggen", laat de filmmaker nu weten. Op zijn cv prijken al (low budget) vervolgfilms als Death Race 2 (en 3), The Scorpion King 3 en Behind Enemy Lines 4.

Het vervolg op Hard Target moet volgens de 46-jarige Gouden Kalf-winnaar - voor The Delivery - een ode worden aan de oude films die Woo maakte in Hong Kong. De film sluit aan op het eerste deel, die vertelde over een criminele organisatie die faciliteerde dat rijke mensen konden jagen op daklozen. In het tweede deel gaat de jacht verder in de jungle tussen Birma en Thailand. Van Damme keert overigens niet terug.

Zodra Reiné klaar is met de opnames van Hard Target 2 keert hij terug naar Nederland om verder te gaan met de voorbereidingen op een eerder aangekondigd epos over Willem van Oranje, de Vader des Vaderlands. De biopic over Willem de Zwijger moet volgend jaar gedraaid worden.