Ricky Gervais komt met David Brent solofilm

Geplaatst: door de redactie

Momenteel gooit Ricky Gervais op televisie hoge ogen met Derek, maar de meeste mensen zullen hem altijd blijven zien als David Brent: de legendarische manager uit de Britse televisieserie The Office. Na wat internet-filmpjes en een kort optreden in de Amerikaanse remake gaat er in 2015 begonnen worden aan een heuse David Brent-film.

De film gaat Life on the Road heten en volgt Brent ruim tien jaar na het einde van The Office. Hij is inmiddels een verkoper van schoonmaakproducten die nog altijd hoopt door te breken als muzikant. Brent denkt dat er over zijn zoektocht naar roem een legendarische docu gemaakt gaat worden (in de stijl van Martin Scorsese's Shine A Light over The Rolling Stones), maar het blijkt enkel te gaan om een "wat is er toch met ze gebeurd?"-naslagwerk.

Het originele The Office kende twee seizoenen van elk zes afleveringen en een special. De serie kreeg vervolgens een Amerikaanse remake die veel langer op televisie was. De nieuwe filmversie gaat volgend jaar in productie, maar het is nog niet duidelijk of het project een bioscooprelease krijgt of op televisie te zien zal zijn. Gervais' laatste bioscoopoptreden was in Muppets Most Wanted, terwijl hij volgend jaar te zien is in de derde Night at the Museum.