Rokjesdag binnen zes dagen Goud

Geplaatst: door de redactie

Waar eerder dit jaar Holland, Natuur in de Delta liefst zestien weken nodig had en Knielen op een Bed Violen er ruim twee weken over deed, heeft Rokjesdag binnen één week de gouden status bereikt. De nieuwe romantische komedie van Johan Nijenhuis verwelkomde dinsdagavond, zes dagen na de officiële release, de honderdduizendste bezoeker. Het is daarmee de vijfde Nederlandse productie die beloond wordt met een Gouden Film. Regisseur Johan Nijenhuis nam de bijbeborende award donderdag in ontvangst.

In Rokjesdag gaat een ensemble aan singles op de eerste lekkere lentedag op zoek naar de ware in een vrolijke romantische komedie naar een script van Eveline Hagenbeek. Regisseur Nijenhuis verzamelde een rijke en afwisselende ensemblecast, met onder meer Lieke van Lexmond, Manuel Broekman, Birgit Schuurman, Martijn Fischer, Toprak Yalçiner, Jim Bakkum, Carly Wijs, Loek Peters, Stijn Fransen, Hassan Slaby, Barbara Sloesen en David Lucieer.

De romcom, die vanaf 10 maart in de Nederlandse bioscopen draait, is na Publieke Werken, Holland, Natuur in de Delta, Woezel & Pip: Op Zoek naar de Sloddervos! en Knielen op een Bed Violen de vijfde Nederlandse productie die dit jaar een Gouden Film krijgt.