Ruben van der Meer en Willie Wartaal samen in rapformatie

Geplaatst: door de redactie

Mimoun Oaïssa (Shouf Shouf HabibiDe Marathon), Ruben van der Meer (Plan C), Guido Pollemans (D'n Dave uit New Kids Turbo) en Olivier Locadia - beter bekend als Willie Wartaal van De Jeugd Van Tegenwoordig (Black Out), spelen de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse film De MastersDie titel verwijst naar de rapformatie die de vier vrienden in hun jeugd vormden. Ook al zijn ze alle vier de dertig gepasseerd, de droom om door te breken en beroemd te worden is nooit helemaal verdwenen.

Het begint allemaal met Aziz (Oaïssa), die vastzit in zijn slecht betaalde baantje. Hij is gescheiden en zelfs zijn zoontje heeft geen geloof meer in de rapkunsten van zijn vader. Ondertussen dreigt zijn ex hem de voogdij te ontnemen. Het is nu alles of niets voor Aziz, die zijn zoontje, omgeving en vooral zichzelf wil bewijzen dat hij geen mislukkeling is.

Hij overtuigt zijn jeugdvrienden Marco (Van der Meer), Lloyd (Locadia) en Donny (Pollemans) met wie hij vroeger de rapcrew De Masters vormde om nog één keer voor hun jeugddroom te gaan. En daarvoor gaan ze in deze komedie over dromen, muziek en vriendschap ver. Heel ver.

Opnames voor het naar een idee van Oaïssa door hemzelf en regisseur Ruud Schuurman geschreven De Masters beginnen deze maand. De film moet in mei 2015 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.