Sacha Baron Cohen naar Nederland voor zijn nieuwe film Grimsby

Geplaatst: door de redactie

Sacha Baron Cohen (Borat, Brüno, The Dictator) is volgende week in Nederland om zijn nieuwe film Grimsby te promoten. De Britse komiek zal donderdag 18 en vrijdag 19 februari hoofdstad Amsterdam onveilig maken als zijn personage uit die actiekomedie, de Engelse voetbalfan Nobby. Dat maakte distributeur Universal Pictures International donderdag bekend.

Nobby is een eenvoudige Engelse voetbalfan uit Grimsby. Hij heeft alles wat een man in het vissersdorpje zich kan wensen: negen kinderen en de lekkerste vriendin van Noord-Engeland (Rebel Wilson, nu te zien in How To Be Single). Er is slechts één ding dat hij mist: zijn kleine broer Sebastian (Mark Strong). Nobby is al 28 jaar op zoek naar hem nadat ze door verschillende families werden geadopteerd.

Wanneer Nobby erachter komt waar zijn broer te vinden is, weet hij niet dat Sebastian een spion is bij MI6 én dat hij net een wereldbedreigend complot op het spoor is. Wanneer Sebastian ten onrechte wordt beschuldigd, moet hij plotseling op de vlucht. Hij zal zich erbij neer moeten leggen dat hij de wereld alleen kan redden met de hulp van de grootste idioot ter wereld, zijn broer Nobby.

Naast Baron Cohen, Wilson en Strong zijn onder meer ook Penélope Cruz, Isla Fisher, Gabourey Sidibe en Ian McShane te zien in de actiekomedie die vanaf 25 februari in de Nederlandse bioscopen draait.