Seth MacFarlane host de Oscars

Geplaatst: door de redactie

Het zijn goede tijden voor Seth MacFarlane. De schrijver/zanger/acteur/regisseur heeft drie tekenfilms op televisie en een hit in de bioscoop, want Ted voert nog steeds de Bios Top 10 (zie rechterkolom) aan. De volgende stap? Host van de Oscars.

“Het is een overweldigend voorrecht om het te mogen doen”, liet MacFarlane weten na de uitverkiezing. “Ik dacht meteen twee dingen. Ik ga mijn uiterste best doen om het niveau van mijn voorgangers te halen en ik hoop dat ze er niet achterkomen dat ik de host was van The Roast of Charlie Sheen.”

MacFarlane doelt daarmee op zijn laatste grote evenement als ceremoniemeester, destijds zijn derde roast voor Comedy Central na evenementen voor David Hasslehoff en Donald Trump.

MacFarlane is momenteel drijvende kracht achter Family Guy, American Dad en The Cleveland Show. Ook zijn eerste live-action film Ted was een hit in de bioscoop en een sequel staat in de planning. Hij heeft daarnaast verschillende Grammy en Emmy-nominaties op zijn naam staan: voor zijn muziekalbum Music Is Better Than Words en zijn werk aan Family Guy. Voor Family Guy wist hij een aantal van die nominaties te verzilveren. De vijfentachtigste Oscaruitreiking vindt plaats op 24 februari 2013.

Bekijk hieronder hoe MacFarlane het grote nieuws deelt met zijn vader!