Shakespeare-verfilming Macbeth heeft eerste teaser trailer

Geplaatst: door de redactie

Michael Fassbender goes full on William Wallace in Macbeth. Bekijk de Duits-Ierse acteur als de Schotse krijgsheer in de eerste teaser voor de verfilming van één van de meest bloederige tragedies uit het oeuvre van William Shakespeare.

Even een opfrisser voor de mensen die hun literatuurlessen op school alweer vergeten zijn. Macbeth vertelt het verhaal van de gelijknamige generaal (Fassbender) die met behulp van zijn vrouw (gespeeld door Marion Cotillard uit De rouille et d'os en Deux jours, une nuit) met veel geweld de Schotse koning van de troon stoot. Maar niet lang daarna wordt hij zelf het slachtoffer van zijn eigen paranoia en begint hij langzaamaan zijn verstand te verliezen. De film kreeg al veel positieve reacties vanuit Cannes.

Naast Fassbender en Cotillard heeft de film bijrollen voor Sean Harris (Mission: Impossible - Rogue Nation), Paddy Considine (Pride) en David Thewlis (The Zero Theorem). Justin Kurzel (Snowtown, The Turning) deed de regie. Fassbender was overigens erg onder de indruk van zijn regisseur; tijdens de opnamen van Macbeth haalde de acteur hem ook aan boord van zijn aankomende gameverfilming Assassin’s Creed. Macbeth heeft hier in Nederland helaas nog geen releasedatum.