Simon Kinberg regisseert X-Men: Dark Phoenix

Geplaatst: door Tom van Steensel

Bryan Singer regisseerde in totaal vier X-Men-films maar nu mag Simon Kinberg met X-Men: Dark Phoenix zijn debuut maken als regisseur. Kinberg werkte eerder als schrijver en producent al aan verschillende films uit de X-Men-franchise.

Volgens Deadline is de cast van Apocalypse opnieuw de partij: James McAvoy (Professor X), Michael Fassbender (Magneto), Nicholas Hoult (Beast), Alexandra Shipp (Storm), Tye Sheridan (Cyclops), Kodi Smit-McPhee (Nightcrawler) en ja, zelfs Jennifer Lawrence (Mystique). Sophie Turner keert terug als Jean Grey, die wordt bezeten door de Phoenix en vervolgens het doelwit wordt van het buitenaardse ras de Shi’ar. Jessica Chastain zou benaderd zijn om Lilandra, de grote vorstin van de Shi’ar, te spelen.

#torchpass @xmenmovies @simondavidkinberg #xmen #darkphoenix Epic story in great hands!

Een bericht gedeeld door Bryan Singer (@bryanjaysinger) op

De Dark Phoenix-verhaallijn kwam eerder terug in X-Men: The Last Stand, toen de door Famke Janssen gespeelde Jean Grey niet langer zichzelf bleek te zijn, maar destijds werd de buitenaardse connectie echter achterwege gelaten. Lilandra en de Shi’ar waren wel ooit te zien in de Dark Phoenix-afleveringen van de X-Men-animatieserie uit de jaren negentig. X-Men: Dark Phoenix moet eind 2018 in de bioscoop verschijnen. Volgend jaar worden tevens de X-Men-films New Mutants en Deadpool 2 uitgebracht.