Singer doet weer X-Men

Geplaatst: door de redactie

Het is minder onverwacht dan het eerdere Lucas/Disney nieuws, maar toch ook het vermelden waard. Bryan Singer zal voor Fox de regie van X-Men: Days of Future Past op zich nemen.

De regisseur neemt daarmee de plaats in van Matthew Vaughn, die nog wel aanblijft als producent. X-Men: Days of Future Past is het vervolg op X-Men: First Class. Voor deze sequel zijn alle belangrijke spelers (Michael Fassbender, James McAvoy, Jennifer Lawrence) weer van de partij. De film is een gedeeltelijke adaptatie van twee stripboeken uit 1981, die al eerder als inspiratie dienden voor een verhaallijn in de X-Men animatieserie die begin jaren negentig op televisie kwam.

Singer regisseerde de eerste X-Men uit 2000 en X2 uit 2003. Het succes van die films zorgde vervolgens voor een stortvloed aan Marvel-adaptaties, met onder meer Spider-Man en Hulk. Hij sloeg daarna X-Men: The Last Stand af om aan Superman Returns te kunnen werken. Andere bekende films van Singer zijn onder meer Valkyrie, The Usual Suspects en de Stephen King-verfilming Apt Pupil met Magneto-acteur Ian McKellen.

Zijn volgende film is het inmiddels vaak uitgestelde sprookje Jack the Giant Slayer.

(VIA)